Toυρκία: «Αν συνεχιστεί η ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας θα γίνει ο Γ’ ΠΠ»

H AΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Αυτό που όλοι βλέπουν αλλά κανείς δεν τολμάει να το πει (εν πολλοίς διότι δεν θέλουν να στενοχωρούν τους Αμερικανούς) δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμού ότι δηλαδή «αν συνεχιστεί η ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας θα οδηγηθούμε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο».
Η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι ο πλανήτης μπορεί να βυθιστεί σε μία παγκόσμια σύρραξη, με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να είναι η αντίπαλοι.
«Αν αυτός ο πόλεμος διά αντιπροσώπων συνεχιστεί, ας είμαι ξεκάθαρος, μετά από αυτό οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα φτάσουν στο σημείο του πολέμου»,είπε ο Νουμάν Κουρτουλμούς, σε συνέντευξη στο Anadolu.
«Η σύγκρουση στη Συρία έχει φέρει τον κόσμο στο χείλος της έναρξης ενός μεγάλου τοπικού ή παγκοσμίου πολέμου».
Είναι γεγονός ότι η αμερικανική επιθετικότητα αλλά και η υποστήριξη των ΗΠΑ σε ισλαμιστικές οργανώσεις στην Συρία τις οποίες τις παρουσιάζει ως «μετριοπαθείς» αλλά και οι ενέργειές τους στην Ουκρανία (μαζί με τους Γερμανούς) με την ανατροπή του νόμιμου προέδρου της χώρας Β.Γιανουκόβιτς το 2014 έχουν οδηγήσει τον πλανήτη σε πολύ άσχημες ατραπούς.
Κάποιοι στην Ουάσιγκτον αδυνατούν να καταλάβουν ότι σε μια σύγκρουση με την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη (την Ρωσία) το μόνο αποτέλεσμα που θα υπάρξει είναι αυτό του mutual destruction (αμοιβαία καταστροφή).
Ακόμα και αν οι Ρώσοι «έκαναν την χάρη» στους Αμερικανούς να πολεμήσουν με συμβατικές μόνο δυνάμεις εναντίον του ΝΑΤΟ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στο πλευρό τους θα συμμετείχαν και οι Κινέζοι καθώς στο Πεκίνο γνωρίζουν ότι η ασπίδα προστασίας τους είναι η Ρωσία. Εάν η Ρωσία σταματήσει να είναι πλέον απειλή για την αμερικανική ηγεμονία αμέσως μετά έρχεται η σειρά τους.
Στην Κίνα όλοι «Σουν Τζου» διαβάζουν και το ξέρουν αυτό
Η Αγκυρα είναι μέλος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, που υποτίθεται πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτος με ανούσιες αεροπορικές επιδρομές στην άμμο της ερήμου, αλλά φανερά υποστηρίζει τους μαχητές της υποτιθέμενης συριακής αντιπολίτευσης οι οποίοι είναι και αυτοί ισλαμιστές.
Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός του αμερικανικού Στρατού απείλησε ευθέως και την Ρωσία και την Κίνα με «πλήρη καταστροφή» κάτι βέβαια που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επίσης ολοκληρωτική καταστροφή και της δικής του αλαζονικής όπως έχει εξελιχθεί χώρας και μαζί με αυτούς όλων των χωρών του πλανήτη.
Ο δε Αμερικανός Τ.Κέρι ζητάει έρευνα για ρωσικά εγκλήματα πολέμου κατά των ισλαμιστών!
Oι Αμερικανοί θα ήθελαν μια παγκόσμια σύρραξη όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο για δύο βασικούς λόγους:
Γνωρίζουν ότι με την σημερινή πορέια των πραγμάτων σε δέκα χρόνια από σήμερα δεν θα θεωρούνται ηγέτες του πλανήτη και θέλουν με κάθε τρόπο να «διαγράψουν» το αστρονομικό χρέος τους που αγγίζει τα 19.5 τρισ. δολάρια. Μεγάλο μέρος του το κρατάνε οι Κινέζοι που είναι το ίδιο ενοχλητικοί για τους Αμερικανούς με τους Ρώσους.
Είναι σαφές ότι επικίνδυνοι άνθρωποι διαχειρίζονται υπερβολική για τις ικανότητές τους εξουσία.