ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ?

To παρακάτω μεταφρασμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 5.11.2015 :

“ – Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο της Charles de Gaulle για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.
Η παρουσία του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, που είναι η ναυαρχίδα του γαλλικού ναυτικού, θα προστεθεί στα έξι αεροσκάφη Rafale που σταθμεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στα έξι Mirage, που επιχειρούν από την Ιορδανία.
Το Charles de Gaulle επιχειρούσε επί δύο μήνες στον Περσικό Κόλπο από τον Φεβρουάριο, απ “ όπου ξεκινούσαν τα πλήγματα κατά του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ , πριν επιστρέψει στη βάση του στο γαλλικό λιμάνι της Τουλόν.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 20 αεροσκάφη πραγματοποιούσαν περίπου δέκα έως δεκαπέντε εξόδους την ημέρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.
Η Γαλλία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία τον Οκτώβριο, ένα έτος μετά τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, λέγοντας ότι ενεργεί σε αυτοάμυνα.
Η Γαλλία επλήγη από επίθεση τζιχαντιστών τον Ιανουάριο , που άφησε 17 νεκρούς.Έχει ματαιώσει πολλές άλλες απόπειρες επιθέσεων.
Η χώρα φοβάται ότι εκατοντάδες πολίτες της, που έχουν αποχωρήσει για να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, θα επιστρέψουν για να εξαπολύσουν επιθέσεις στο έδαφος της χώρας.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων στο Ιράκ τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν διενεργήσει 1.285 εναέριες αποστολές, με αποτέλεσμα 271 πλήγματα και την καταστροφή 459 στόχων.
Μέχρι σήμερα μόνο δύο επιθέσεις έγινε γνωστό ότι διεξήχθησαν στη Συρία.”

Για όσους δεν το έχουν διαβάσει , υπενθυμίζω ότι τα γεγονότα στο Charlie Hebdo είχαν συμβεί με παρόμοιο τρόπο, όταν ο πρόεδρος Hollande είχε προαναγγείλει την αποστολή του ίδιου αεροπλανοφόρου στο Περσικό κόλπο, πριν την έναρξη των επιχειρήσεων κατά της Υεμένης.

Σήμερα , που οι επιχειρήσεις στην Υεμένη έχουν βαλτώσει, το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη βάση του στη Τουλώνη.
Το άρθρο είναι εύγλωττο για την “επιτυχία” των γαλλικών βομβαρδισμών στο Ιράκ.
Επιτεύχθηκαν μόλις 271 πλήγματα και καταστροφή 459 στόχων σε σύνολο 1285 εναέριων αποστολών.
Οι τέσσερεις στις πέντε αποστολές ήταν αναγνωριστικές ή άστοχες.
Με τέτοια αποτελέσματα ήταν φυσικό η αποστολή να τερματισθεί άδοξα και το αεροπλανοφόρο να γυρίσει στη βάση του στη Τουλώνη.
Πώς λοιπόν θα δικαιολογηθεί μία παρόμοια σπατάλη στρατιωτικών πόρων για να ξαναπάει το ίδιο αεροπλανοφόρο στη Συρία?
Ma φυσικά με μία ενορχηστρωμένη “τρομοκρατική” επίθεση στο Παρίσι από 8 ενόπλους “αγνώστους” μία Παρασκευή και δεκατρείς…
Μία επίθεση, που βρωμάει από όλες τις πλευρές για συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών.
Στον κύριο στόχο (BATACLAN) με 80 νεκρούς εμφανιζόταν αμερικανικό συγκρότημα με τίτλο Eagles Of Death Metal (EODM).
Τα μέλη του συγκροτήματος δεν έπαθαν κάτι και διέφυγαν.
Αντίθετα οι θεατές της παράστασης ξάπλωσαν υπό τις διαταγές των τρομοκρατών στο έδαφος και πυροβολήθηκαν άγρια.
Κανένας τρομοκράτης δεν πιάστηκε ζωντανός, αλλά και κανένας αστυνομικός δεν τραυματίσθηκε…
Ο δεύτερος στόχος ήταν συμβολικότερος.
Χτύπησαν με βόμβες το στάδιο Stade de France, όπου διεξαγόταν φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Αλλά τα θύματα εκεί ήταν μόλις 3 νεκροί…
Περίεργο, αλλά αναμενόμενο φαινόμενο λόγω της παρουσίας του Γάλλου Προέδρου Hollande μέσα στο γήπεδο.
Οι τρομοκράτες δεν εκτιμούσαν το καμποτζιανό φαγητό, καθώς σκότωσαν 14 ανθρώπους στα εστιατόρια Le Carillon et le Petit Cambodge.
Ξέρετε πολλούς ‘Αραβες που να έχουν φυλετικές διαφορές με καμποτζιανούς?
Eπίσης στο εστιατόριο La Belle Equipe δολοφόνησαν 18 άλλους ανθρώπους.
Προφανώς δεν εκτιμούσαν και το ποδόσφαιρο.
Oι υπόλοιποι στόχοι ήταν εστιατόρια και μπαράκια .
Συνολικά χτύπησαν 4 τοποθεσίες στόχους με 8 τρομοκράτες , που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και γι’ αυτό χαρακτηρίστηκαν ως ομάδα αυτοκτονίας.
Φαντάζομαι ότι οι ζωσμένοι με εκρηκτικά θα έλεγχαν οι ίδιοι τον πυροκροτητή τους και θα σκότωναν περισσότερους, αν ανατινάσσονταν στο Bataclan αντί να πυροβολούν ανθρώπους στο έδαφος.
Μήπως τελικά πάτησε κάποιος άλλος το κουμπί στο τέλος της “παράστασης”?
12246872_906849252741203_7174225500578402898_n
To ισλαμικό κράτος ανέλαβε την επίθεση σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.
Οι πανηγυρισμοί ισλαμιστών επιβεβαιώνουν την πατρότητα της επίθεσης.
Διερωτήθηκε όμως κανείς ποιοί πραγματικά βρίσκονται πίσω από το ισλαμικό κράτος?
Aν δεν το καταλάβατε ακόμα, θυμηθείτε την αναποτελεσματικότητα των γαλλικών βομβαρδισμών στο Ιράκ και συγκρίνετε την με την αποτελεσματικότητα των ρωσικών βομβαρδισμών.
Θα σκότωνε ποτέ κανείς τους δικούς του μαχητές?
Υ.Γ.Σ:
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Monde, την περασμένη βδομάδα συνελήφθη στη Γερμανία ύποπτος εφοδιασμένος με όπλα και εκρηκτικά, που η σχέση του με τη χθεσινή επίθεση επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Βαυαρίας Horst Seehofer…
Γνώριζαν οι αρχές ασφαλείας ότι οι “τρομοκράτες” θα χτυπήσουν το γήπεδο κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας και με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας τους έσπρωξαν “βολικά” να ανατιναχθούν στο θέατρο Bataclan?