Αυστριακά MME : Πιθανή μια πυρηνική επίθεση ΗΠΑ στη Ρωσία το 2016

To αντίβαρο στην «αμερικανικού τύπου παγκόσμια τρομοκρατία», σύμφωνα με αυστριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορεί
να γίνoυν η Ρωσία με την Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οδηγούν μέσω της άκαμπτης πολιτική της συνεχούς επέκτασης τους στον κόσμο, τις δύο αυτές χώρες σε μια ευθεία αντιπαράθεση μαζί τους. Ωστόσο, οι Αμερικανοί σε πιθανή περίπτωση που το Κρεμλίνο αποκτήσει αυτό που λέμε το «πάνω χέρι» στην σύγκρουση στην Ουκρανία, είναι πιθανό τότε οι ΗΠΑ να αποφασίσουν για την πρώτη φορά την χρήση πυρηνικών όπλων, πιθανόν περιορισμένης έκτασης αναφέρει η ιστοσελίδα newscom.md.

Ο συντάκτης του άρθρου γράφει την αυστριακή εφημερίδα Contra Magazin , τονίζοντας ότι οι στρατιωτικοί στόχοι των ΗΠΑ περιγράφονται  σαφώς στο δόγμα Γούλφοβιτς, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1992: «Ο πρώτος μας στόχος  είναι να αποτρέψουμε  την επανεμφάνιση ενός νέου ανταγωνιστή στην επικράτεια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ή οπουδήποτε αλλού,  και ο οποίος  μπορεί να αποτελέσει την ίδια  σε έκταση  απειλή , την οποία στο παρελθόν εκπροσωπούσε  η  Σοβιετική Ένωση. Αυτός είναι  ο κύριος παράγοντας που περιγράφει την νέα  αμερικανική περιφερειακή στρατηγική άμυνας. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουμε την εμφάνιση οποιωνδήποτε βίαιων και εχθρικών αντιπάλων  των οποίων οι πόροι θα είναι  αρκετοί  για να δημιουργήσουν την  γέννηση μιας νέας παγκόσμιας δύναμης », αναφέρει ο ίδιος.


usa

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ , η ιδέα της Ουάσιγκτον είναι ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, την οποία περιγράφουν ως «παγκόσμια δημοκρατία». Σύμφωνα με τον συγγραφέα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ κατέστρεψαν εσκεμμένα τα κυρίαρχα κράτη ειδικά στην Ευρώπη , χρησιμοποιώντας την οικονομική, στρατιωτική και πολιτική δύναμη.
«Οι ΗΠΑ επεκτάθηκαν  όχι μόνο στο έδαφός τους εις βάρος των άλλων χωρών, δεν έστειλαν μόνο το  πολεμικό ναυτικό τους  σε όλους τους ωκεανούς, αλλά επίσης δηλώνουν  ότι όλες αυτές οι χώρες και όλοι οι Ωκεανοί αποτελούν σφαίρα επιρροής τους και επικράτειά τους και  πρέπει να προστατεύονται από το όργανό τους το  ΝΑΤΟ», τονίζει ο Αυστριακός αρθρογράφος .
Οι ΗΠΑ ενοχλούνται  τόσο πολύ από την οικονομική συνεργασία μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, που  ο Λευκός Οίκος στο παρελθόν εξύφαινε  συνεχώς ίντριγκες, για να διασπείρει την διχόνοια, η οποία δεν θα απέτρεπε  ακόμη και την παραμικρή πιθανότητα εμφάνισης μιας  ρωσο-ευρωπαϊκής  πολιτικής συμμαχίας. Οποιαδήποτε συνεργασία στην ευρασιατική ήπειρο αποτελεί άμεση απειλή για την παγκόσμια κυριαρχία της αμερικανικής ιδεολογίας, αναφέρει ο αρθρογράφος . «Η στρατιωτική κατοχή υπό το πρόσχημα της ανιδιοτελούς βοήθειας και η δημιουργία του ψευδοκράτους της ολιγαρχίας, οδηγεί σε έναν πόλεμο εναντίον του ίδιου του λαού » ,  οι μέθοδοι αυτοί αποτελούν από καιρό τον κανόνα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, τονίζει το άρθρο.
Η Νότια Αμερική, η Ιαπωνία, η Δυτική, Ανατολική, Βόρεια Ευρώπη, η Νοτιοανατολική Ασία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Αγγλία, η Αφρική,  όλες οι περιοχές αυτές είναι ήδη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει  ο συγγραφέας Contra Magazin.
Η Κίνα, η Ρωσία, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία, η Ινδία, το Ιράν έχουν καταφέρει να διατηρήσουν  την εθνική κυριαρχία τους. Αλλά η πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται συνεχώς . 
Η αποσταθεροποίηση έχει επεκταθεί  στην Βραζιλία και το Ιράν. Η Ρωσία είναι  στιγματισμένη με την ταμπέλα της «παγκόσμιας απειλής», ενώ η Κίνα αποκαλέστηκε ως  προβοκάτορας ενός μελλοντικού πυρηνικού πολέμου . Το σίγουρο είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μόνες παγκόσμιες δυνάμεις , οι οποίες , χωρίς πολέμους και πυρηνικά χτυπήματα θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέλος στην αμερικανική τρομοκρατία.
Σύμφωνα με τον Paul, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι σε θέση να καταστείλουν την απόσχιση των Ρωσόφωνων  στην Ουκρανία με την βοήθεια του ΝΑΤΟ, κατά τα  τέλη του 2016 θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις πυρηνικές δυνατότητες τους. Μέχρι τότε , όλα τα  κυρίαρχα κράτη σε όλο τον κόσμο  έχουν το χρόνο να κάνουν την επιλογή τους: είτε να ζουν σε ένα κόσμο με την  ολοκληρωτική παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ , είτε  σε έναν  ελεύθερο κόσμο.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία ευθεία αντιπαράθεση με την Ρωσία και την Κίνα. Ειδικά  μετά  την πρόσφατη  δημιουργία του ασιατικού ΔΝΤ, την ύπαρξη του οποίου απεχθάνεται  όσο τίποτα η Ουάσιγκτον . Η Ουκρανία και γενικά η Ανατολική Ευρώπη αποτελούν  το πεδίο  μια διαφαινόμενης έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ δύο αντιπάλων συνασπισμών.