ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ Η ΔΗΛΩΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!''ΕΩΣ ΕΔΩ!!!ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ''!!! Στο στόχαστρό του μπήκε η Γερμανία η Γαλλία και οι ΗΠΑ!!!

Αυστηρό μήνυμα, σε όσους προφανώς με την απουσία τους από τις εορταστικές εκδηλώσεις της «Ημέρας της Νίκης» εναντίον του ναζιστικού καθεστώτος το
1945 επιχειρούν να αλλοιώσουν και διαστρεβλώσουν και να απαξιώσουν την ιστορική νίκη της Ρωσίας.
Αυτό για λόγους γεωπολιτικούς (Ουκρανία), έστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ανόητους» αυτούς που το πράττουν. Στο στόχαστρό του μπήκε σαφώς η Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της Δύσης, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ που θα απέχουν από εκδηλώσεις στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. 

Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των εορτασμών συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε λόγο για προσπάθειες «να χρησιμοποιηθούν ιστορικοί καιροσκοπισμοί στην εξυπηρέτηση γεωπολιτικών παιχνιδιών». Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, η Ρωσία είναι υποχρεωμένη «συνεχώς, τεκμηριωμένα, σθεναρά και επίμονα να υπερασπίζεται την αλήθεια σχετικά με τον πόλεμο».

«Δεν βλέπουμε μόνο προσπάθειες να αλλοιωθούν-διαστρεβλωθούν τα γεγονότα εκείνου του πολέμου αλλά και ένα κυνικό και απροκάλυπτο ψεύδος, ένα θρασύ αμαύρωμα μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν ουσιαστικά τα πάντα γι’ αυτή τη νίκη, για την υπεράσπιση της ειρήνης στη γη. Μερικές φορές ηχεί απλά σαν καθαρή ανοησία, είναι εκπληκτικό το πώς κάποιοι φτάνουν να λένε τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.


Σύμφωνα με ρωσικές πηγές ο Β. Πούτιν θεωρεί ότι σκοπός αυτών των καιροσκοπισμών είναι να υποσκάψουν την ισχύ και το ηθικό κύρος της χώρας, να της στερήσουν το στάτους της χώρας-νικητή. Όπως είπε «σε μεγάλο βαθμό σήμερα, δυστυχώς, εξακολουθούν να δοκιμάζουν τη Ρωσία και την κοινωνία μας, όσον αφορά την ωριμότητα και ενότητα, την αντοχή των ιστορικών μας παραδόσεων και της σύνδεσης μεταξύ των γενεών».

Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα του Ρώσου Προέδρου. Με ευθεία και σαφή παραπομπή στο παρελθόν είπε «μη μας δοκιμάζετε» και όποιοι το κάνουν αυτό θα πρέπει να θεωρούνται «ανόητοι».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη RBTH ο διευθυντής του Κέντρου αποτελεσματικής πολιτικής, Γκλεμπ Παβλόβσκι, οι δηλώσεις του Β. Πούτιν δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως μια αργοπορημένη απάντηση στην Πολωνία. Σύμφωνα με τον Παβλόβσκι, «θα ήταν παράξενο για τον Πούτιν να απευθυνθεί με αυτό τον τρόπο ξεχωριστά στην Πολωνία. Τον ενοχλεί περισσότερο η αντίδραση της Γερμανίας και της ΕΕ συνολικά».

Η τοποθέτηση του προέδρου της Ρωσίας δεν έχει συγκεκριμένο αποδέκτη, ούτε χαρακτηρίζεται από σκόπιμη τραχύτητα, θεωρεί ο πολιτικός επιστήμων. Πιθανόν συνδέεται «κατά πρώτο λόγο με το μποϊκοτάζ του εορτασμού της Ημέρας της νίκης από αρκετούς ηγέτες του κόσμου», αναφέρει. Πρόκειται -κατά τον ίδιο- για μια οδυνηρή στιγμή και ο Πούτιν δεν μπορεί να προσποιηθεί πως δε συνέβη τίποτα, ενώ η ουκρανική κρίση ως κίνητρο για την άρνηση συμμετοχής στον εορτασμό, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Σε μία δεύτερη ανάγνωση, ο διευθυντής της «Ομάδας πολιτικών εμπειρογνωμόνων», Κονσταντίν Καλάτσεφ, βλέπει πίσω από τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας και ένα μήνυμα προς την κοινή γνώμη της Ρωσίας. Ο ειδικός εκτιμά ότι «η θεωρία της “περικυκλωμένης από εχθρούς Ρωσίας” δεν απαιτεί μόνο την επιβεβαίωση αλλά και συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία θα κάνουν τον πληθυσμό να συσπειρωθεί γύρω από τον ηγέτη της χώρας».

Όπως προσθέτει, «το να αναφερθεί ότι κάποιοι επιβουλεύονται το βασικό λόγο εθνικής υπερηφάνειας -τη νίκη στον πόλεμο- σημαίνει την αυτόματη επιστράτευση της κοινής γνώμης εναντίον αυτών που το κάνουν».

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει πως στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα θα συμμετάσχουν ηγέτες τουλάχιστον 26 κρατών, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ, η Μογγολία, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και η Νότια Αφρική, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Σερβία, η Ισλανδία, η πΓΔΜ και το Μαυροβούνιο.

Την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία ήταν προγραμματισμένο να παρακολουθήσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά μετά την επίσπευση της επίσκεψής του στη Μόσχα την επόμενη Τετάρτη έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Θεωρείται, ωστόσο, σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει εκπροσώπηση από ελληνικής πλευράς σε υψηλό επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά την απόφασή τους να μη στείλουν εκπροσώπους στη Ρωσία για τους εορτασμούς έχουν ανακοινώσει ήδη Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία. Σε αυτές τις χώρες απευθύνεται το μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά κυρίως στρέφεται κατά της Γερμανίας από την πλευρά της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία ετοιμάζει μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία "κατεβάζοντας" ό,τι πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα διαθέτει στέλνοντας και με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά της απέναντι σε όσους θέλουν να τοποθετήσουν αντιπυραυλικά συστήματα στη γειοτονιά της.



ΠΗΓΗ defencenet.gr