Θρίλερ με το βίντεο της τραγωδίας του Airbus!!! Δείτε το υλικό 17 δευτερολέπτων που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο

Η γαλλική χωροφυλακή διαψεύδει Bild και Paris Match που λένε ότι έχουν το βίντεο – Πυρά από ευρωπαϊκά ΜΜΕ κατά της γερμανικής εφημερίδας για τη δημοσιοποίηση «αποκλειστικών πληροφοριών».

Η γαλλική χωροφυλακή διαψεύδει τους ισχυρισμούς της "Bild" και του "Paris Match" ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο με τις τελευταίες δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο μοιραίο Airbus πριν τη συντριβή του στις γαλλικές Άλπεις, την ώρα που ευρωπαϊκά ΜΜΕ εξαπολύουν επίθεση κατά της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία της Γερμανίας με την κατηγορία ότι κάνει "μπίζνες" στα συντρίμμια του αεροσκάφους παραβιάζοντας τον κώδικα δεοντολογίας.
H αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας "Liberation" επισημαίνει ότι, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας κάνει χρυσές δουλειές στα συντρίμμια του Airbus έχοντας εξασφαλίσει απόρρητα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. "Και αφού τα αποκτήσει, τα δημοσιεύει πρώτη παραβιάζοντας τον κώδικα δεοντολογίας", γράφει η "Liberation" και συνεχίζει: H μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας κατάφερε να έχει πρόσβαση σε στοιχεία που διέθεταν οι αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποιούν έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στις ελβετικές αρχές. Και αφού κατάφερε να τα εξασφαλίσει, σπεύδει να δημοσιεύσει πρώτη, προτού καλά - καλά ολοκληρωθεί η έρευνα.

Έξαλλα και τα συνδικάτα των πιλότων στη Γαλλία για τις διαρροές απόρρητων πληροφοριών στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", ο επικεφαλής της υπηρεσίας που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα, θα κληθεί να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στον αρχηγό της γαλλικής χωροφυλακής για να δώσει εξηγήσεις για τις διαρροές στοιχείων σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά.

Κι ενώ η "Βild" δέχεται πυρά από ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να έχει «αποκλειστικές» πληροφορίες και να τις δημοσιεύσει χωρίς να λάβει υπόψη της ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η γαλλική χωροφυλακή έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της γερμανικής εφημερίδας και του γαλλικού περιοδικού "Paris Match" αναφορικά με το βίντεο που έχουν στην κατοχή τους. «Πρόκειται για εντελώς λανθασμένους ισχυρισμούς», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης, Ζαν Μαρκ Μεσινί, της γαλλικής χωροφυλακής, όταν ρωτήθηκε από το αμερικανικό δίκτυο "CNN". Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τρόπο της τραγωδίας, δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί από τους ερευνητές κι ότι θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής χωροφυλακής στο Ροσνί σου Μπουά, κοντά στο Παρίσι.

"Paris Match" και "Bild" ισχυρίζονται ότι στο βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους , οι επιβάτες του αεροσκάφους είχαν πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε κι ότι το αεροπλάνο επρόκειτο να συντριβεί και φώναζαν "Θεέ μου" σε πολλές γλώσσες. Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που προήλθε από κινητό τηλέφωνο ακούγονται κραυγές των επιβατών, και οι σκηνές είναι χαοτικές που δεν διακρίνεται κανείς. Λίγο πριν την συντριβή, οι κραυγές γίνονται πιο δυνατές. Μετά τίποτα...Απόλυτη σιωπή. Στο ίδιο βίντεο ακούγονται επίσης τουλάχιστον τρεις φορές μεταλλικοί χτύποι που δείχνουν ότι ο πιλότος προσπαθεί την ανοίξει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με βαρύ αντικείμενο. Σύμφωνα με την "Bild", ένας ερευνητής βρήκε την κάρτα μνήμης από το κινητό τηλέφωνο ακέραια ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου. Για την γερμανική εφημερίδα, το βίντεο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, είναι αυθεντικό. Ο χρήστης του κινητού εκτιμάται ότι πρέπει να βρισκόταν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Ειδικοί κινητών τηλεφώνων δηλώνουν ότι είναι απίθανο να διασωθεί η συσκευή από μία τέτοια συντριβή. Δεν ισχύει όμως το ίδιο, όπως εκτιμούν , και για την κάρτα μνήμης η οποία είναι πάρα πολύ αυθεντική.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο διάρκειας 17 δευτερολέπτων - από μια άγνωστη πηγή και όχι από τα δύο μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι το έχουν ακούσει - για το οποίο ο άνθρωπος που το έχει ανεβάσει υποστηρίζει, χωρίς κανείς να μπορεί να επιβεβαιώσει την αλήθεια των ισχυρισμών του, ότι είναι τα τελευταία δευτερόλεπτα της τραγωδίας.


ΠΗΓΗ protothema