Σοκαριστικά τα στοιχεία από το 2ο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus: Ο Λούμπιτς επιτάχυνε καθώς «κάρφωνε» το αεροπλάνο στις Αλπεις

Το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Α320 που συνετρίβη στις Αλπεις επιβεβαιώνει ότι ο Λούμπιτς έριξε το αεροσκάφος. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας φαίνεται ότι τα τελευταία λεπτά ο Λούμπιτς άλλαξε την πορεία του.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) «Μία πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι ο ευρισκόμενος στο κόκπιτ πιλότος χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο για να θέσει σε καθοδική πορεία το αεροσκάφος προς ένα ύψος 100 ποδών. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου, ο πιλότος τροποποίησε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου για να αυξήσει την ταχύτητα καθόδου του αεροσκάφους».
Το κουτί εντοπίστηκε χτες 20 εκατοστά χωμένο στο έδαφος και συνολικά, εμπεριέχει 500 παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων της ταχύτητας του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.
Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, τα τελευταία λεπτά, ο συγκυβερνήτης άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους και απενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού υπερβολικής ταχύτητας.


ΠΗΓΗ iefimerida