Airbus 320: Ένας από τους κυβερνήτες είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο - Προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα

Στην αρχή ακούγεται να χτυπάει ελαφρά την πόρτα - Όταν δεν ακούγεται απάντηση προσπαθεί να την σπάσει, αναφέρει ερευνητής επικαλούμενος στοιχεία από το μαύρο κουτί - Στον τόπο της συντριβής σήμερα συγγενείς των θυμάτων.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει την πτώση του Airbus A 320 στις γαλλικές Άλπεις και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα κατέφτασαν και τα πρώτα στοιχεία από τη μελέτη του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές, αρχικά υπάρχει μια «χαλαρή συζήτηση» μεταξύ των πιλότων, μέχρι που ένας από αυτούς βγήκε από το πιλοτήριο και δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εκείνος άρχισε να χτυπάει, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση και στη συνέχεια προσπάθησε να τη σπάσει.

Ένας εκ των ερευνητών, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δήλωσε στους New York Times: «Ακούς τον πιλότο απ' έξω να χτυπάει ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει απάντηση. Και ύστερα χτυπά δυνατότερα, χωρίς πάλι να παίρνει απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση... μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα».

Τα δραματικά, όπως φαίνεται, ντοκουμέντα του μαύρου κουτιού, αναμένεται να αποκαλύψουν πτυχές από το τι διαδραματίστηκε πριν το μοιραίο αεροπλάνο πέσει και παρασύρει στο θάνατο 150 άτομα.

Το μόνο που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα με βεβαιότητα από τους εμπειρογνώμονες και τους ερευνητές είναι πως μέχρι και πριν την πτώση, δεν είχε σημειωθεί έκρηξη στον αέρα.

Στο σημείο της συντριβής αναμένονται σήμερα Ισπανοί συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης. Οι περισσότεροι θα μεταβούν αρχικά στη Μασσαλία με ειδική πτήση της Lufthansa ενώ δεκατέσσερις πραγματοποίησαν ολονύχτιο ταξίδι με λεωφορεί προκειμένου να βρίσκονται στην περιοχή το μεσημέρι της Πέμπτης.


ΠΗΓΗ