Σκηνικό 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη – Κατέρρευσε κτίριο μετά από ισχυρή έκρηξη

Κατέρρευσε κτίριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της έκρηξης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 30 τραυματίες, τουλάχιστον ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο πυροσβέστες.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Το συγκεκριμένο κτίριο στεγάζει επιχειρήσεις (όπως ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο), αλλά και κατοικίες.
Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του συμβάντος είναι ότι στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 200 πυροσβέστες.
Προληπτικά, οι Αρχές της πόλης διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή.
«Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο», είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο. «Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας», συνέχισε. «Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτιρίου και έβγαινε μαύρος καπνός».
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η κατάρρευση του κτιρίου αναφέρθηκε λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα. Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια πυρκαγιά μεγάλης σοβαρότητας, χαρακτηρίζοντάς την «seven-alarm fire», κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι κλήθηκαν τουλάχιστον επτά σταθμοί της. Επί τόπου έχουν σπεύσει εκατοντάδες πυροσβέστες με πολλά οχήματα.
Αυτόπτες μάρτυρες διευκρίνισαν ότι επρόκειτο για ένα πενταόροφο κτίριο διαμερισμάτων.
Την περασμένη χρονιά, μια έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στη συνοικία Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.